Möjligen var jag sju år när jag fick en liten, röd skrivmaskin av mamma och pappa. En riktig skrivmaskin. Vid för ivrigt hamrande klumpade bokstavstyperna ihop sig i en ettrig svärm på färgbandet och jag fick panik. Nu går den sönder, den fina apparaten!!! Fast det gjorde den naturligtvis inte. Det var ju trots allt ingen dator.

Pekfingervalsen kör jag med fortfarande. Inte skrivmaskinen, dock. Inte heller bor jag kvar i jämtländska Ånn, där jag är född. Efter Insjön i Dalarna och många år i Göteborg bor jag nu med make och två pojkar i Hjärtum, mellan Lilla Edet och Trollhättan. Och försörjer mig som frilansjournalist.

Mina intressen spretar sannerligen i lite olika riktningar, men kanske lutar de mest mot kultur, livsåskådning, porträtt och trädgård. I botten ligger en nästan hopplös nyfikenhet på allt möjligt, på vad folk kan tänkas ha att berätta. Och en tro på kraften i orden, vare sig det gäller livets stora eller små viktigheter.

 

 

 

Efter långa journalistprogrammet vid Göteborgs Universitet jobbade jag som inrikes- och ekonomireporter på Sydsvenskan i Malmö en sommar, sedan ett halvår på tidningen Dagen i Stockholm. Efter det har jag varit min egen i stort sett hela tiden.

Jag har skrivit för bland andra Göteborgs-Posten, Tidningen Turist, Damernas Värld, Vagabond, Femina och Allt om Trädgård. Jag satt även i redaktionsrådet för det existentiella kulturmagasinet Trots Allt.

Har också gjort inrednings- och stylingjobb för tidningar som Sköna Hem, Allt i Hemmet, Plaza Interiör och Vakre Hjem & Interiør.

Jag är medlem i Journalistförbundet och Frilansjournalisterna.

 

Samarbetar ofta med fotografer, vars bilder finns med i arkivet:

 

Carina Gran www.carinagran.se
Anna Danielsson www.annadanielsson.com
Ester Sorri www.sorri.se
Jacob Karström www.karstrom.se
Anna Gullmark www.zon5.se
Maria Olsson www.mmaria.se